KAN JEG STARTE PÅ KØREKORT SOM 17 ÅRIG?

Undervisningen kan tidligst påbegyndes 3 måneder før du fylder 17 år. Teoriprøve kan aflægges 1 måned før du fylder 17 år og køreprøven den dag du fylder 17.

Bemærk: Som 17 årig er du med kørekort ikke ligestillet med de 18 årige, idet der stilles nogle bestemte krav til dig som fører af bilen indtil du fylder 18.

 

1. 17-årige bilister skal ledsages af en voksen, som er mindst 30 år gammel, med kørekort og mindst ti års erfaring som bilist.

2. Den voksne ledsager må ikke selv have fået hverken betinget eller ubetinget frakendt sit kørekort i løbet af en tiårig periode.

 

3. Den voksne ledsager skal selv være i stand til at køre bil og må altså ikke være beruset eller sidde og sove.

 

4. 17-årige skal, have bestået både teori og praksis, inden de kan få deres kørekort udleveret, på samme vilkår som 18-årige skal det i dag. Der udover skal de følge ovenstående regler indtil de er fyldt 18 år.

HVAD ER EN SAMTYKKEERKLÆRING?

Begge forældre eller den der har forældremyndigheden skal underskrive en “samtykkeerklæring”, for at man må tage kørekort som 17 årig.
Den kan du se og printe ud her:    

 

HVORDAN FÅR JEG EN LÆGEERKLÆRING?

Lægeerklæringen skal du få lavet hos din læge. Du skal huske at medbringe et NYT pasfoto til lægen. Dette foto er det der kommer til at sidde på dit kørekort, så det skal være et nyt og rigtigt pas foto. Kuverten, du får med fra din læge,  skal afleveres direkte til køreskolen. Du må IKKE åbne kuverten da den ellers ikke kan godkendes hos Borgerservice . 

HVOR FÅR JEG ET FØRSTEHJÆLPSBEVIS?

Du kan nemt og bekvemt tage Førstehjælpskurset her på køreskolen. Vi har en dygtig og erfaren instruktør som guider dig sikkert igennem kurset og som afslutningsvis udsteder et førstehjælpsbevis. Dette skal bruges hos borgerservice inden teori prøven kan tages. Prisen er kr. 700,- og det afholdes typisk en lørdag eller søndag og har en varighed på 8 timer. Du bliver undervist i den færdselsrelaterede førstehjælp og lærer hvordan en hjertestarter bruges.
Du er velkommen til at tilmelde dig kurset uanset om du tager kørekort her eller ej.

Se hvornår vi afholder kurserne og Book det allerede nu !

færdselsrelateret førstehjælp
GRUNDPAKKEN

Indeholder den lovpligtige undervisning.

mindst. 29 lektioner i teori plus teoriprøver

mindst 4 lektioner på lukket øvelsesplads

mindst 4 lektioner i køreteknik

mindst 16 lektioner i kørsel på vej

en lektion er = 45 min.

VI TILBYDER

Kørekort til personbil (B)

Glatbane kursus

Køreteknisk kursus

Generhvervelse

Førstehjælps kursus DK/UK

Rutine timer

HER FINDER DU OS

Godsbanen 7a, st.

9000 Aalborg

300m fra Aalborg togstation

200m fra Aalborg Busterminal

© Morten Jørsfeldt - 1Gear - 2020